Tärkeä muutos koirakummiuteen

Aivan ensimmäisenä haluan kiittää sydämeni pohjasta siitä, että Pro Animals Romanian tarhalla on ollut niin suuri joukko uskollisia ystäviä, jotka ovat turvanneet tarhan suojattien elämää.

Koirakummius on ollut se perusjalka, joka on luonut turvaverkon PARin tarhan suojateille Pro Animals Finland ry:n toiminnan alusta alkaen. Vuosien myötä koirien määrä tarhalla on kuitenkin kasvanut niin paljon, että yksittäisten tarhan asukkien elämän seuraaminen on käynyt kovin haasteelliseksi. Olemme jo jonkin aikaa yrittäneet miettiä mikä olisi se korvaava vaihtoehto, joka antaisi edelleen pohjan perusavun turvaamiselle yksittäisten koirien kummittelujen sijasta.
Koska vaihtoehdon tulee olla sellainen, ettei uutisointi ja päivittäminen ole vain yhden ihmisen varassa, olemme päätyneet loossikummiuteen. Se tarjoaa mahdollisuuden kummitella Pro Animals Romanian tarhan koiria loosseittain (häkkisana on niin ikävä, joten käytämme sen sijaan loossinimitystä). Toki haasteita loossien asukkien kuvaamisellekin on, mutta olemme yrittäneet urakoida tämän vuoden puolella niin, että voimme aloittaa esittelyn.  Vielä on loosseja, joista puuttuu asukkaiden kuvia, mutta niitä täytämme tulevien tarhareissujen aikana otettavien kuvien mukaan.

 

Haluan tässä yhteydessä myös kertoa hieman henkilökohtaisempaa asiaa, koska se vaikuttaa tavalla tai toisella myös Pro Animals Finland ry:n toimintoihin. Yli 13 vuoden aikana kymmenien tuhansien tuntien vapaaehtoistyö Pro Animals Romanian tarhan hyväksi tietokoneen ääressä on edesauttanut vammaa, jonka olen saanut selkä- ja kaularankani yhtymäkohtaan. Kuntoutus on pitkä ja on vaatinut minulta myös sen tosiasian hyväksymistä, että elämäntapani on ollut omiaan rapauttamaan terveyttäni.  Tulen kaikesta huolimatta jatkamaan yhdistyksen ympyröissä, mutta päätetyöskentelyä on pakko rajoittaa ja ohjattava ajatusmaailmani kulkemaan hieman kevyempiä polkuja.

 

Pieniltäkin yhdistyksiltä odotetaan tänä päivänä jo yritysmaailman kaltaista tehokkuutta ja niihin vaatimuksiin ei Pro Animals Finland ole kyennyt kokonaisvaltaisesti vastaamaan. Suomi on suhteellisen pieni maa ja täällä ei riitä enää jokaiselle auttavalle taholle niin paljon tukijoita ja vapaaehtoisia aktiiveja, että kaikki kykenisivät laajentamaan toimintojaan. Ja onhan se niinkin, että Suomessa ei taida olla toista eläinsuojeluun keskittyvää tahoa, joka tukisi yhtä suurta kodittomien koirien tarhaa kuin PAFi ry eli siinäkin mielessä meillä on ollut kohtuuttoman suuri taakka kannettavana. Onneksi saksalaisten tukijoiden määrä on kasvanut ja vuosien takaiset ristiriidat saksalaisten keskuudessa taitavat nyt olla jo tasaantuneet niin, että PARin tarhalle annettava apu hyvässä lykyssä kasvaa edelleen.

 

Carmena tiimeineen tarvitsee edelleen meidän suomalaisten ystävien tukea PARin tarhan asukkien elämän ja hyvinvoinnin turvaksi. Ilman meitä ei tänä päivänä olisi Pro Animals Romanian tarhaa ja tokihan me kaikki haluamme, että tarhan tarina päättyisi jonakin päivänä muissa merkeissä kuin niin, että tukijat katoavat ja tarha sen myötä jättäen ongelmat kuitenkin elämään.

 

Toivon sydämestäni, että mahdollisimman moni haluaa jatkaa kummiutta uuden vaihtoehdon kautta ja jään odottamaan kummiryntäystä myös uusien kummien osalta. Alla linkki sivulle, jossa loossikummiutta on esitelty ja jota kautta pääsee valitsemaan oman kummiloossin.
http://www.pafiry.net/kummius/kummia-etsivat/

 

Pro Animals Finland ry:n facebook-sivuston yhteyteen olemme luoneet myös ryhmän PARin tarhan Hallikummit ja toki voit halutessasi ryhtyä vaihtoehtoisesti hallikummiksi. Ryhmä on toistaiseksi suljettu, mutta vaatimuksia ryhmään pääsylle ei ole eli jäseneksi pääsee ilman kummiuttakin.

 
Ja tokihan kummiusvaihtoehtoja on muitakin, kuten tarhakummius, pentukummius, duunarikummius ja kissakummius unohtamatta tietenkään sterkkakummiutta.  
Näistä vaihtoehdoista löytyy infoa täältä.

Parhain terveisin,

Kiia


kiia.vasko@pafiry.net

Lähettänyt

Jaa: