Keväinen verotarkastus

Hieman virallisempaa asiaa Pro Animals Finland ry:n osalta kaikille, joita se kiinnostaa ja myös niille, jotka ovat kenties miettineet aika ajoin sitä menevätkö yhdistyksellemme annetut lahjoitukset siihen tarkoitukseen minne niiden kuuluukin mennä eli Pro Animals Romanian tarhan suojattien hyväksi sekä sterilointikampanjoiden ylläpitämiseksi.

Itä-Suomen Yritysverokeskus on suorittanut kuluvan kevään aikana Pro Animals Finland ry:n kirjanpidon ja toiminnan verotarkastuksen vuodelta 2017. Tarkastuksessa on käyty läpi yhdistyksen tositteet, tiliotteet ja kirjanpito sekä hallinnolliset asiakirjat ja rahankeräyslupa. 

Tarkastuksessa on todettu, että yhdistyksen toiminta on sen yhdistysrekisteriin merkityn tarkoituksen mukaista eikä toiminnassa ole huomautettavaa. Siinä myös todettiin, että Pro Animals Finland ry:tä voidaan pitää sääntöjensä ja toimintansa perusteella TVL:n 22 §:ssä tarkoitettuna yleishyödyllisenä yhteisönä eikä verotarkastus aiheuta tuloverotuksen, arvonlisäverotuksen ja ennakonperinnän osalta verotuksellisia toimenpiteitä.

Tarkastuksessa todetaan, että vuonna 2017 avustustuloja on 112.247,03 euroa ja maksettuja avustuksia on 112.191,47 euroa.
Tässä yhteydessä mainittakoon, että Pro Animals Finland ry on saanut toistuvasti valtakunnallisen rahankeräysluvan jo syksystä 2006 alkaen ja nykyinen on voimassa vuoden 2020 loppuun.


Kiia-Maria Vasko / pj, Pro Animals Finland ry

Lähettänyt

Jaa: